Nieuwsoverzicht
Nominatie Rick
Rick van Velthuysen genomineerd voor Online Radio Award 2018!
In Jeroen van Inkel’s ochtendshow Je Dag is Goed (NPO Radio 5) zijn de nominaties voor de Online Radio Awards 2018 bekend gemaakt! Ennn....Traffic Radio jock Rick van Velthuysen zit erbij!


Met de Online Radio Awards, een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, worden voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers en podcasters. In de stemperiode heeft het publiek ruim 15.000 maal gestemd op hun favoriete online station, podcast en presentator. Enn... de genomineerden zijn....

Beste Online Station

> Soulshow Radio 
> Grand Prix Radio
> Olympia Radio
> KX Radio
> XM Radio

Beste Podcast

> TPOdcast
> Kein Geloel
> D-Tales
> Gamer.nl Podcast
> Pitstop

Beste Presentator

> Olav Mol (Grand Prix Radio)
> Roderick Veelo (TPOdcast)
> Michiel Veenstra (D-Tales/ Michel met)
> Rick van Velthuysen (Traffic Radio)
> Dinja Pannenbakker (KX Radio)

Jury
Uit de bovenstaande genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De vakprijs voor Beste Radio Ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald. De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat uit:

> Pierre Papa (Radiocoach)
> Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
> Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
> Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF
> Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
> Adam Curry (Mediaondernemer)

Peter Contant (voorzitter verenigde-Online Radiostations): “Het is duidelijk dat deze verkiezing bij velen leeft. Ook uit de reacties die we gekregen hebben blijkt een groot enthousiasme voor online radio en podcasten. Alle genomineerden hebben op hun specifieke terrein grote kwaliteiten. Die zijn herkend door het publiek. Het inspireert de jury om de komende weken een definitieve keuze te maken wie de winnaars worden.”

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): “De genomineerde online stations, podcasts en presentatoren laten goed zien hoe hoogstaand en divers het online radio- en podcast landschap is. Voor de jury wacht de zware taak om hier per categorie de winnaar uit te kiezen.”

Uitreiking Online Radio Awards
Op dinsdag 4 september om 17:00 uur worden tijdens Dutch Media Week de winnaars van de Online  Radio Awards bekend gemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voorafgaand aan de Awardshow wordt er een Cross Media Café over online radio en podcasting georganiseerd met sprekers als Annick van der Leeuw (BNR), Lindsay Mossink (Nu.nl) Herbert Codée (De Radio Podcast/ EO) en Wilbert Mutsaers (Spotify). De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Erik de Zwart.


Kijk voor meer informatie op www.OnlineRadioAwards.nl