Nieuwsoverzicht
Jan Paternotte
De Ondernemer Kiest
Bestaanszekerheid, geldt dat ook voor mkb-ondernemers? Tijdens De Ondernemer Kiest stelde ondernemers die vraag aan lijsttrekkers in Den Haag. New Business Radio was er live bij!

Nederland trekt naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat is ook voor ondernemers een belangrijk moment. Want die verhoging van het minimumloon, hoe dan? Al die regeldruk: hoe gaan we dat aanpakken? Van alle duurzaamheidseisen tot elektrisch moeten gaan rijden, van financiering tot ondernemen over de landsgrenzen: mkb’ers zitten met veel vragen. Dit behandelde onze presentatoren Jonathan van Noord, Paul van den Bosch (ADR), Ron Lemmens en Olivier de Neve in een speciale live uitzending vanuit Den Haag.

Zo wilde mode-ondernemer Daan Broekman graag van Pieter Omtzigt weten hoe Nieuw Sociaal Contract de spaarpotjes in het mkb weer helpt aanvullen.

Sophie Hermans (VVD), Jan Paternotte (D66), Hilde Palland-Mulder (CDA), Laurens Dassen (VOLT), Joost Eerdmans (JA21), Mariëtte Patijn (GroenLinks/PvdA), Mona Keijzer (BBB) en Pieter Omtzigt (NSC) waren studiogasten. ONL-voorzitter Hans Biesheuvel en consumentenpsycholoog Patrick Wessels gaven duiding aan de interviews en de beloften van de politieke partijen richting het mkb. Ook de laatste peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen werden besproken.

De Ondernemer Kiest was te zien op de homepage van De Ondernemer en AD.nl/economie en te beluisteren via New Business Radio. Na afloop is de uitzending terug te beluisteren als podcast.